جزیره قشم از شمال به شهر بندرعباس، مرکز بخش خمیر و قسمتى از شهرستان بندر لنگه، از شمالشرقى به جزیرهى هرمز، از شرق به جزیرهى لارک، از جنوب به جزیرهى هنگام و از جنوب غربى به جزایر تنب بزرگ و کوچک و بوموسى محدود مىگردد. فاصله جزیرهى قشم (از بندر قشم) تا بندرعباس ۸/۱۰ مایل (۲۰ کیلومتر) ، تا بندر هرمز ۷۲/۹ مایل (۱۸ کیلومتر) ، جزیره لارک (تا مرکز دهستان لارک) ۸۵/۴ مایل (۹ کیلومتر) ، تا جزیره بوموسى ۸۸/۱ مایل (۱۶۳ کیلومتر) و جزیره تنب بزرگ ۵۵/۶۱ مایل (۱۱۴ کیلومتر) است.
۳۰۰ کیلومتر از جزیره قشم به منطقه آزاد اختصاص داده شده است.منطقه مناسب برای ذخیره سازی کالا، ترانزیت و حمل و نقل مجدد به آسیای میانه و قفقاز با راه آهن و راه شوسه منطقه مناسب برای تمامی صنایع و در هر رشته صنعتی به علت داشتن کرانه های عمیق مناسب برای تآسیسات سوختگیری و ارائه خدمات به کشتی های اقیانوس پیما دارای امکانات بالقوه برای صنایع بیوتکنولوژیک در حال حاضر دارای یک مرکز پژوهش در زمینه تمامی انواع جلبک ها و محصولات دیگر دریایی برای تولید مواد اولیه غذایی، دارویی و آرایشی و صنایع وابسته به علت نزدیکی به منابع نفت و گاز این منطقه برای فعالیت در تمامی رشته های صنعتی نفت و گاز و پتروشیمی و خدمات وابسته مناسب است جنگلهای منحصر به فرد حرا و پرندگان مهاجر، اکوسیستم زیبایی را برای ایجاد مکانهای توریستی و جلب توریست ها فراهم کرده است.
شرایط و مدارک اخذ کارت بازرگانی از منطقه آزاد قشم:
منطقه آزاد قشم وابسته به استان هرمزگان است. جهت اخذ کارت بازرگانی برای تسهیل در گمرکات و عملیات کارگو، همانطور که میدانید و واضح است برای واردات و صادرات کالاهای موجود در انبار باید حتما دارای کارت حق العمل کاری و یا کارت بازرگانی بود که این مهم هم بصورت شخصیت حقوقی برای شرکتها و شخصیت حقیقی برای افراد صادر خواهد شد.
منطقه آزاد قشم به خودی خود صادرکننده کارت بازرگانی جزیره و منطقه آزاد است که این کارت از کارت سراسری و سرزمین مادری جداست. در ادامه شرایط اخذ کارت بازرگانی و نحوه آن را بررسی میکنیم.
اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی و یا شرکتها:
- کارت بازرگانی به نام شرکت و به نمایندگی بنام مدیرعامل صادر خواهد شد.
- مدیر عامل کمتر از 23 سال سن نداشته باشد.
- مدیر عامل دارای سو پیشینه کیفری نباشد.
- شرکت حتما باید یک سال سابقه حساب بانکی جاری بدون چک برگشتی داشته باشد که در صورت فقدان این حساب میتوان از شاخصها و تبصرههای مربوط به اتاق استفاده کرد. (جای نگرانی نیست)
- شرکت حتما باید دارای محلی باشد که بتواند به عنوان محل فعالیت به بازرسین اتاق معرفی کند این محل حتما باید اداری باشد و میتواند بصورت ملکی یا استیجاری باشد در واقع اجاره نامه هولوگرامدار به نام شرکت و مدیر عامل باید تنظیم شده باشد.
- شرکت حتما باید کد اقتصادی داشته باشد در واقع کد اقتصادی الکترونیکی کفایت نمیکند و پرونده باید از طریق سایت مالیات به گام 4 رسیده باشد و همکاران زحمتکش در سازمان مالیات کشور باید اطلاعات شرکت مربوطه را تایید کرده باشند.
- بعد از ورود اطلاعات اولیه سایت اتاق بازرگانی 5 استعلام از مدیر عامل و شرکت دریافت خواهد کرد که این استعلامها شامل موارد ذیل خواهد بود:
- گواهی عدم سوئپیشینه
- حسن اعتبار بانکی
- استعلام بیمه و تامین اجتماعی
- فرم دال و یا تعهد محضری
- گواهی 186 مالیات که این استعلام بصورت آنلاین گرفته میشود و مربوط به مالیات محل است.
- تعهد عدم پولشویی
- در صورتی که مدیر عامل دیپلم و یا فوق دیپلم باشد باید 4 روز کلاس در محل اتاق بازرگانی استان مورد نظر یعنی محل ثبت شرکت بگذراند حالت دیگر این است که اگر مدیر عامل لیسانس یا فوق لیسانس باشد دو روز کلاس خواهد گذراند و در نهایت پایان این کلاسها یک آزمون بصورت تستی برگذار میشود که میانگین نمره باید از نمره 10 به بالا باشد که یکی از شروط قبولی و اخذ کارت بازرگانی است.
- برای مدیران عامل آقا داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت الزامی است در صورت دانشجو بودن ارائه نامه اشتغال به تحصیل هم تسهیل کننده ای است برای اخذ کارت بازرگانی.
- در نهایت تمامی مدارک شرکت همه برابر اصل باید باشد از قبیل:
- اساسنامه
- اظهارنامه برای شرکتهای سهامی خاص
- شرکتنامه و تقاضانامه برای شرکتهای مسئولیت محدود
- روزنامه رسمی
- پیش آگهی روزنامه رسمی
- کپی از صفحات اول دفاتر پلپ شده
- مهر شرکت
- دست چک شرکت
- اظهارنامه ثبت کارت بازرگانی که در اداره ثبت شرکتهای مربوطه به ثبت میرسد.
اخذ کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و یا شخص یا فرد:
- کد اقتصادی بنام شخص
- کارت پایان خدمت و یا معافیت
- مدرک تحصیلی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- فرم دال و یا تعهد محضری
- فرم عدم پولشویی
- مدارک احراز هویت برابر اصل
- اجاره نامه بنام شخص
- دفاتر پلمپ شده به تاریخ روز
- حساب جاری
- ثبت اظهارنامه کارت بازرگانی
- تمامی این مدارک برابر اصل باشد
نحوه دریافت کد اقتصادی در منطقه آزاد قشم:
کد اقتصادی در واقع شماره سریالی است در تمامی معاملات و صدور فاکتورها از هر دو طرف معامله از جانب اداره مالیات دریافت میگردد و جز ملزومات یک قرارداد و مراوده مالی است. حال برای اخذ این کد و شماره سریال 11 رقمی مدارکی مورد نیاز است که در ذیل به آن اشاره خواهد شد که باید به مرکز مربوطه یعنی حوزه مالیاتی قشم (هرمزگان) ارائه گردد.
مدارک لازم جهت اخذ کد اقتصادی حقوقی و یا شرکتی:
- کپی برابر اصل تمامی اوراق شرکت
- کپی برابر اصل اگهی تاسیس و یا اخرین تغیرات شرکت
- گواهی امضا تمامی دارندگان حق امضا از دفتر اسناد رسمی
- اجاره نامه محل دفتر و یا همان قرارداد بین کارفرما و یکی از بنگاههای منطقه و یا دفتر کار مشترک موجود در قشم
- کپی از صفحات اول دفاتر پلمپ شده
- مهر شرکت
مدارک لازم جهت اخذ کد اقتصادی حقیقی و یا فردی:
- کپی برابر اصل شناسنامه کارت ملی و کارت پایان خدمت
- کپی از صفحات اول دفاتر پامپ شده
- گواهی امضا شخص
- اجاره نامه محل در منطقه آزاد قشم
- مجوز فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد قشم
در رابطه با اخذ جواز صنایع و یا تاسیس و همچنین پروانه بهرهداری باید اشاره کرد که تمامی موارد در منطقه آزاد قشم قابل انجام است و فقط احتیاج به زمین و یا سوله است که در صورت درخواست کارفرمایان از هلدینگ بین المللی جوان، تمامی مراحل قابل انجام است.
مدارك ثبت شركت در منطقه آزاد قشم:
- کپی برابر اصل شناسنامه همه اعضا و بازرسین (تمامی صغحات)
- کپی برابر اصل پشت و روی کارت ملی همه اعضا وبازرسین
- برابر اصل کارت های خدمت
- گواهی امضای همه اعضا و بازرسین
- وکالتنامه به وکیل منطقه
- ادرس و کدپستی محل سکونت تمامی اعضا
- ادرس و کدپستی محل شرکت
- شماره موبایل به نام و شماره ثابت اعضا